Temperaturen onder nul worden op kantoor of in de werkplaats niet normaal gevonden. Waarom dan wel in bedrijfswagens, de mobiele werkplaatsen van een organisatie? Ook een goede ventilatie van de ruimte behoort tot de basisfaciliteiten.

Verwarming
Bevroren ramen of hevige condensvorming in de bedrijfswagen kunnen veel ongemak en onveilige situaties veroorzaken. Bovendien kunnen vorst en vocht schade aanrichten aan gereedschap en gevoelige meetapparatuur. Met een goede, motoronafhankelijke standverwarming zijn deze problemen verleden tijd en komen medewerkers en lading - waaronder lijmen, kitten en verf - ongeschonden alle jaargetijden door.  

Ventilatiesystemen
Voldoende luchtverplaatsing in de auto kan van belang zijn bij bijvoorbeeld het vervoeren van mensen of dieren. Maar ook bij andere toepassingen, zoals het vervoer van gassen, kan Instra zorgen voor een perfecte ventilatie en ontluchting van de ruimte. Denk hierbij aan een 12V dakventilator, een mechanische dakventilator of vloerontluchting. Van zelfdraaiende systemen tot elektrische uitvoeringen (12V/24V), die kunnen blazen of zuigen, al dan niet met regelbare snelheden. En met ingebouwde schakelaars en keuze uit verschillende roosters, die open of dicht kunnen.