Hulpmiddelen om gereedschappen en materialen te fixeren en op te bergen: een praktische, efficiënte inrichting kan niet zonder. Bij vervoer- en ladingoptimalisatie gaat het erom de ruimte goed te benutten, op zo’n manier dat de medewerker veilig op pad kan.

Imperialen en trappen
Instra levert imperialen - eventueel met bijbehorende trappen - in staal, aluminium of rvs. En in elke gewenste maat, kleur en afwerking. Daarbij zijn allerlei verschillende opties mogelijk, zoals een opsteekrol of spoiler. Ook specifieke items, naar eigen ontwerp op maat gemaakt, behoren tot de mogelijkheden.

Ladingvastzetsystemen
Van luikogen en spanbanden tot bindrails en vastzetstangen: Instra biedt een groot assortiment vastzetsystemen, waaronder ook specifieke producten voor de bindrail, die een veilig transport van vrijwel alle typen goederen mogelijk maakt. Ze voldoen aan de hoogste normeringen en kwalificaties.

Opstapplateaus
Een opstapplateau vereenvoudigt het in- en uitstappen en in- en uitladen, en voorkomt uitglijden. Bovendien wordt de bumper beschermd. Het plateau bestaat uit een geprofileerde aluminiumplaat, indien gewenst voorzien van een coating. Leverbaar met of zonder trekhaak.

Oprijplaten/-banen
Oprijplaten – of ook wel oprijbanen genoemd – maken het mogelijk om onder andere rolcontainers, schoonmaakmachines, rijwielen of flightcases op een eenvoudige manier in de bedrijfswagen te laden. Er zijn diverse uitvoeringen beschikbaar, zoals in delen opklapbaar, opklapbaar bij de achterdeur of onder de hemel van het voertuig. 

Zwenkkraan
Een zwenkkraan vergemakkelijkt het laden en lossen van zware objecten. Met het oog op de Arbowetgeving is dit wellicht een noodzakelijk hulpmiddel. Naast standaard zwenkkranen zijn wij in staat maatwerkoplossingen te bieden door combinaties met zelf ontwikkelde constructies.

Uitschuifbare balk met lier
Met de EasyLoad, een uitschuifbare balk met lier, kan door één persoon een zware en/of moeilijk te hanteren vracht in- en uitgeladen worden. Het is een veilige en snelle methode, en vergt amper een krachtinspanning. Ideaal voor bedrijven met uiteenlopende transportvraagstukken.

Hefplateau
Voor mobiele werkplaatsen, zoals bedrijfswagens, is een hefplateau een uitkomst voor het omhoog liften van zware producten. Het betreffende object wordt op werkhoogte gebracht, waardoor reparaties en onderhoud makkelijker uitgevoerd kunnen worden.

Dubbele vloeren
Optimaal omgaan met de beschikbare laadruimte? Vraag dan om een tweede laadvloer, waarin trappen, oprijplaten of andere langwerpige, platte artikelen opgeborgen kunnen worden. Met toepassing van deze ‘dubbele bodem’ wordt onnodig verlies van vloeroppervlak voorkomen.

LiftGear
Een ‘stamper’ of ‘triller’ in en uit de wagen tillen is een zware klus. Met een speciaal hiervoor ontwikkelde lift met geïntegreerde stampersteun, is het echter een fluitje van een cent. De LiftGear is moeiteloos door één persoon te bedienen, waarbij de benodigde tilkracht onder de Arbo-norm blijft. In de wagen staat de ‘stamper’ of ‘triller’ zo vast als een huis. Geschikt voor vrijwel alle merken en typen bedrijfswagens. Indien gewenst aan te passen naar een linkshandige bediening.

Stampersteun
De stampersteun, of ook wel trillersteun genoemd, is speciaal ontwikkeld om de stamper/triller muurvast in de bedrijfswagen te bevestigen. De steun is vervaardigd uit hoogwaardig staal. Met een spanband wordt het werktuig op de steun gefixeerd.

Bankschroefslede
Voor bepaalde werkzaamheden is een bankschroef onmisbaar. De bankschroefslede is een praktische oplossing voor de mobiele werkplaats. Met de slede wordt de bankschroef buiten de bedrijfswagen geschoven, waar de medewerker meer ruimte heeft om de werkzaamheden uit te voeren.

Gasflesbeugel
Als gasflessen in de laadruimte gaan rollen, kan dat leiden tot gevaarlijke situaties. Deze gasflesbeugel, bevestigd op een perforatiewand, is speciaal ontwikkeld om gasflessen tot ongeveer 140 millimeter doorsnede vast te zetten in de bedrijfswagen. Door middel van een vleugelmoer wordt de beugel om de gasfles geklemd, waardoor deze niet meer van z’n plek kan.

Slanghaspels
Praktisch, ruimtebesparend en gemakkelijk te bevestigen aan bijvoorbeeld een perforatiewand: slanghaspels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vervaardigd uit gegoten aluminium. Als speciale optie ook verkrijgbaar in rvs.

Schoppenhouder
Altijd de juiste schop of bezem snel bij de hand: deze houder biedt overzicht en zorgt ervoor dat al dit soort werktuigen op hun plek blijven. Verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen.

Laptop- en tablethouder
Voor veel installateurs en andere techneuten is een laptop of tablet inmiddels een onmisbaar instrument bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Deze robuuste houder zorgt ervoor dat de laptop of tablet veilig opgeborgen is tijdens het rijden. Bij stilstand kan de houder zo gedraaid worden dat een ergonomische werkplek ontstaat. 

Kluis / opberger
Een bedrijfswagen voorzien van een kluis, robuuste koffer of ander soort opberger is praktisch voor het veilig opbergen van kostbare zaken, zoals handheld terminals, belangrijke papieren, geld en laptop of tablet. Leverbaar met draaiarm en/of kluisslede. De robuuste koffer is voorzien van sloten en een draagband.

Documentenkistje
Van cabine tot laadruimte, indien gewenst zorgen wij ervoor dat elk plekje optimaal wordt benut. Met op maat ingebouwde documentenkistjes worden loze ruimtes, zoals bijvoorbeeld tussen de bestuurders- en bijrijdersstoel, omgevormd tot nuttige opbergplekken. En daar kunnen er nooit genoeg van zijn.

Schuifraam Movano – Master – NV400
Voor de Opel Movano, Renault Master en Nissan NV400 vanaf bouwjaar 2010, biedt Instra schuiframen met getint glas. Er zijn twee modellen beschikbaar: een voor de rechter schuifdeur en een voor de voorste zijwand aan de linkerzijde. Dagmaat: 670 x 450 mm. De opening is 410 x 450 mm.