Instra heeft een ruim aanbod vloeren, zijwanden en om- en inbouwproducten. Hiermee wordt de laadruimte efficiënt ingedeeld en de bedrijfswagen optimaal beschermd tegen gebruiksinvloeden. Vanzelfsprekend zijn alle materialen van een perfecte kwaliteit, zoals het Instra betaamt.

Vloeren
De sterke, slijtvaste en veilige vloeren van Instra worden vervaardigd uit kunststof, uit aluminium tranenplaatmateriaal of uit watervast betonmultiplex met een 220 grams antislip zeefdrukprofiel. Elke vloer wordt exclusief CNC-gefreesd, zodat voor elk type bedrijfswagen een 100% pasvorm is gegarandeerd. De fraaie aluminium instap-afwerklijst biedt extra bescherming.

Zijwanden
Uitsparingen en curves, ze zijn bij iedere bedrijfswagen anders. Daarom worden de zijwanden CNC-gefreesd, met een 100% pasvorm als resultaat. We gebruiken watervast betonmultiplex met een dikte van 4 of 6,5 mm en een toplaag van dubbelzijdig fenolfilm, kunststof of aluminium perfoplaat. De wanden zijn sterk, slijtvast en onderhoudsarm. 

Deurpanelen
Deurpanelen zijn bij Instra verkrijgbaar in hout, kunststof of aluminium perfoplaat. Voor welk materiaal ook wordt gekozen, wij zorgen ervoor dat het deurpaneel perfect past en naadloos wordt verwerkt.

Wielkasten
Bij het laden en lossen is de wielkast van de bedrijfswagen een kwetsbaar element, met scheuren en deuken als gevolg. Door de toepassing van een ombouw wordt de wielkast beschermd. Wordt gekozen voor een hogere uitvoering, dan ontstaat extra bergruimte, die met behulp van een klep afgesloten kan worden. 

Separatiewanden
Een separatiewand tussen cabine en laadruimte kan handig, comfortabel of soms zelfs noodzakelijk zijn. De afscheiding biedt veiligheid, dempt het geluid, zorgt ervoor dat het in de cabine sneller warm wordt en geeft extra inrichtingsmogelijkheden voor de laadruimte. Materiaalkeuze: kunststof of hout, uitgevoerd met of zonder raam.

Anti-inbraak raamroosters
Om de inrichting en goederen te beveiligen, bieden wij duurzame, inbraakvertragende raamroosters. Ze worden op een onopvallende manier gemonteerd op de binnenzijde van de deuren en waarborgen een blijvend goed zicht via de binnenspiegel. 

Sidebars
Beschermend en stoer: sidebars kunnen tegen een stootje, waardoor schadeherstel van de carrosserie worden voorkomen. Ze zijn in vele uitvoeringen leverbaar, exclusief op maat gemaakt voor elk merk en type bedrijfswagen.

Bumperbescherming
De bumper van een bedrijfswagen is een kwetsbaar onderdeel. In- en uitstappen, in- en uitladen zijn steeds weer kritische momenten. Een rvs- of aluminiumplaat, verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, beschermt tegen puntbelasting. De wagen blijft ongeschonden en representatief. Ook verkrijgbaar met antislip.